Rólam

Minden, amit megálmodtam

Család, egészség, természet, jóllét…

Mindig is fiatalon szerettem volna egy seregnyi gyereket. Ez az álmom sínen van, hisz alig leszek 27 éves, amikor megszületik harmadik gyermekem is. Bár odahaza, gyerekkoromban nem volt nagy kertünk, termeszteni így nem nagyon teremsztettünk semmit, mégis volt egy olyan elképzelésem, hogy ha lesz sok gyerekem, akkor lesz nagy kertem is, és a nagy kertben mindenféle, csuda jó és csuda finom zöldséget és gyümölcsöt fogunk termelni. Ez az álmom is valóra válni látszik, legalábbis a nagy kert és a gyümölcsfák már a helyükön vannak, a többi pedig várja a tavaszt :). Egyszóval nagyon szerencsésnek érzem magam, mert számomra adott minden, hogy egészséges, természetközeli életet nyújthassak gyermekeimnek, ezzel is megalapozva jóllétünket. 

N

Család

Három gyerek, szerető férj, vidéki élet, konyhakert. Ennél több nem is kell, hisz az egészséges, kiegyensúlyozott életmód alapjai már adottak 🙂 

N

Természet

Nem véletlenül költöztünk családilag el a nagyvárosból. Visszavágytunk a természetbe, mert egyszerűen nincs szükségünk a nyüzsgésre, annál inkább a nagy kertre. Panel paradicsommal kezdtük, most 1200 m2-ünk van, ahol végre rengeteg zöldséget és gyümölcsöt termeszthetünk. Családom számára fontos a környezetvédelem, a felelős életvitel, hisz már csak azzal, hogy komposztálunk rengeteget adunk vissza a természetnek, és saját magunk egészségének. 

N

Táplálkozás

Nem mindegy mit, mikor és mennyit… Dietetikusként a mértékletesség számomra a legfontosabb elv, sosem tudnék élelmiszereket, alapanyagokat teljes mértékben száműzni, ameddig nincs egyéb oka, mint például egy élelmiszerallergia. Szerencsére a családunkban semmilyen élelmiszerallergia vagy intolerancia nem ütötte fel a fejét, így a mi dolgunk csak annyi, hogy mértéket tartsunk, és előnyben részesítsük az egészséges élelmiszereket, a kevésbbé egészségesekkel szemben!

A célom

Dietetikusként, termelőként és családanyaként

A célom az, hogy egy olyan környezet és egészségtudatos életet élhessek a családommal, ami egyaránt magában foglalja a kertészkedést, az energiatakarékosságot, a házi készítésű  és házilag megtermelt élelmiszerek felhasználását. Emellett olyan táplálkozási és életviteli tanácsokkal szolgálhassak, melyek szakmámból kifolyólag, tudományosan is megállják a helyüket. Ezeket ötvözve szeretném egészen “a termőföldtől az asztalig” végigkísérni az ételek útját, és az ezekkel kapcsolatos tudásomat átadni a kedves és lelkes olvasótáboromnak!

A történetem

Lakosné Kölb Noémi

Dietetikusként, két kis huncut gyermek édasanyjaként és jelenleg harmadikkal a szívem alatt nagyon fontos számomra az, hogy a lehető legegészségesebben étkezzünk idehaza. Hogy közösen üljünk az asztalhoz, hogy segítsenek a főzésben, hogy megismerjék és szeressék a különféle ételeket. Ez nem azt jelenti számomra, hogy csak és kizárólag eszményien egészséges ételek kerülhetnek nálunk az asztalra, hanem azt, hogy keressük az alternatívákat. Ha nem muszáj, nem cukrozom túl, ha lehet, több zöldséget rakok bele, kevesebb liszt, több zab, stb… Van, hogy mirelit pizzát eszünk? Igen. A kókuszgolyóba teszek cukrot? Igen. DE! Tudok mértéket tartani, figyelem az adagok nagyságát, az élelmiszerek változatosságát, az idényszerűséget, hogy minél inkább házi legyen az, amit leteszek a családom elé az asztalra. Persze csak ahogy időm, energiám engedi 🙂 Ezt az életfelfogást szeretném minél jobban elsajátítani, minél inkább elmélyíteni és alkalmazni, és ezt az eszmét továbbvinni, átadni, és megszeretetteni bárkivel és mindenkivel. 

Miről írok?

Dietetikus bloggerként kezdtem pályafutásomat. Kezdetben, mivel engem is ez érintett leginkább, kismamák táplálkozásával foglalkoztam, de idő közben tovább haladtam a család élelmezése, a kertészkedés, az élelmiszerek összetételére, egészségre gyakorolt hatása, receptek, házi készítésű élelmiszerek és ételek készítése irányába. Ha kérdésed van bármelyik témával kapcsolatban, bátran keress!

Érdekel, mivel foglalkozom?

Kövess engem továbbra is itt a blogon és a facebookon. Ha kérdésed van írj e-mailt!

Facebook

miteszikanya

Email Cím

info@miteszikanya.hu

Blog értesítő

Feliratkozom